Прокурор Чернівецької області Петро Коваль порушив кримінальну справу стосовно депутата районної ради, завідувача хірургічного відділення Глибоцької центральної районної лікарні, бездіяльність якого призвела до смерті пацієнта.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури області, встановлено, що у грудні 2009 року до цієї лікарні з діагнозом «політравма і посттравматичний шок» госпіталізували жителя одного із сіл району, який потребував негайного операційного втручання, оскільки існувала пряма загроза його життю.

Однак, за словами П.Коваля, завідувач хірургічного відділення, який перебував у цей час в лікарні черговим лікарем-хірургом, не надав належну медичну допомогу хворому, що «призвело до смерті пацієнта».

Відео дня

Порушено кримінальну справа за ч. 1 ст. 140 Кримінального кодексу України (невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов`язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого).