Названо овоч, який допоможе приборкати гіпертонію / фото ua.depositphotos.com

Для людей, у яких високий рівень холестерину, а також високий кров'яний тиск (гіпертонія), є відчуття, що з цими недугами потрібно боротися окремо. Проте нерідко можна побачити і збіг.

Як пише WebMD, понад 60% людей з гіпертонією також мають високий рівень холестерину. Спільне у цих хвороб те, що вони можуть призвести до закупорки стінок артерій. Якщо холестерин накопичується в артеріях, це збільшує силу, необхідну серцю для перекачування крові, що призводить до підвищення кров'яного тиску. І навпаки, високий кров'яний тиск може призвести до пошкодження стінок артерій, де легко накопичується холестерин.

Дієти можуть допомогти знизити як високий рівень холестерину, так і високий кров'яний тиск. Для цього пацієнтам часто рекомендують вживати рибу, цільнозернові продукти, горіхи, насіння, фрукти та овочі. Однак капуста допоможе вирішити обидві прблеми разом.

Відео дня

Експерти клініки Клівленда пояснюють, що капуста може одночасно знизити рівень холестерину та артеріальний тиск. Дослідження 2016 року виявило, що харчові добавки з мікрозелені капусти призводять до значного зниження рівня "поганого" холестерину.

Ці переваги можна пояснити наявністю в капусті фітостеролів або натуральних рослинних сполук, що знижують рівень холестерину, а також вмістом клітковини в овочах. А коли справа доходить до клітковини, ви не помилитеся, обравши будь-яку капусту.

Капуста - один із багатьох продуктів, багатих калієм, який відіграє ключову роль у регулюванні рівня кров'яного тиску.

Експерти Lifespan пояснюють, що капуста також містить сполуки, звані антоціанами. Згідно з дослідженням 2012 року, було виявлено, що жінки віком від 18 до 75 років, які споживали більше антоціанів, мали нижчі показники центрального систолічного артеріального тиску. Споживання антоціанів також було пов'язане зі зниженням жорсткості стінок артерій, що робить ці сполуки потенційно ефективним засобом зниження ризику серцево-судинних захворювань.

Інші новини про користь капусти

Хрестоцвіті овочі, які мають м'який смак і неприємний запах під час приготування, мають тенденцію отримувати погану репутацію. Проте капуста заслуговує на вашу увагу, адже вона має багато необхідних поживних речовин.

Вас також можуть зацікавити новини: