Дієтолог розповіла, скільки води треба пити / фото ua.depositphotos.com

Переоцінка того, що ви їсте та п'єте, є важливою частиною загального процесу схуднення. Насправді щось таке просте, як вода, може допомогти підтримати ваші зусилля щодо схуднення.

Дієтолог Емі Гудсон розповіла, скільки води потрібно пити щодня для зниження ваги, пише Eatthis.

Чи може питна вода допомогти схуднути?

За словами Гудсон, це можливо побічно. "Вода може бути корисною для насичення, але сама по собі не є прямою причиною втрати ваги", - пояснила вона.

Відео дня

Ось як вода може підтримати зусилля щодо схуднення:

Підвищене відчуття ситості: вживання води до і після їжі насичує. Це може призвести до споживання меншої кількості калорій під час їжі, пояснила Гудсон.

Вода - це некалорійний спосіб підвищити рівень гідратації. Замість того, щоб вживати солодкі напої, вибір води "може допомогти зменшити загальне споживання калорій, підтримуючи контроль ваги".

Підвищення фізичної працездатності: забезпечення гідратації організму має вирішальне значення для досягнення оптимальної фізичної працездатності. 

Скільки води потрібно пити щодня для схуднення?

Коли справа доходить до ідеальної кількості води, яку ви повинні випивати щодня, щоб схуднути, не існує універсального підходу. "Хоча існує правило, згідно з яким ви повинні випивати 8 склянок води, правда в тому, що на те, скільки води вам потрібно, впливає безліч факторів, включаючи вік, стать, рівень активності і загальний стан здоров'я", - підкреслила Гудсон. "Для жінок загальна кількість води становить близько 11,5 склянок на день, а для чоловіків - близько 15,5 склянок. Однак ці оцінки включають рідини, що споживаються як з їжею, так і з напоями, включаючи воду. Зазвичай близько 20% води людина отримує з їжі. Беручи це до уваги, жінкам необхідно близько 9 чашок рідини в день, а чоловікам - близько 13 чашок, щоб заповнити кількість втраченої води", - сказала дієтолог.

Гудсон порадила, що вода перед їжею допоможе краще контролювати розмір порцій і зменшити кількість калорій, споживаних під час їжі. "Крім того, багато людей часто плутають спрагу з голодом і можуть тягнутися до їжі, коли насправді хочуть пити. Це потенційно може призвести до збільшення споживання калорій", - сказала вона.

Після їжі: після невеликого прийому їжі, коли ви відчуваєте себе задоволеним, а не повністю ситим, пийте більше води, щоб посилити почуття ситості.

Перед тренуванням. Питна вода перед тренуванням є ключем до досягнення найкращих результатів та запобігання або уповільнення зневоднення. 

Під час тренування: Під час тренування слід намагатися випивати від 5 до 10 унцій води кожні 20 хвилин, щоб зменшити ймовірність зневоднення.

Після тренування: Хоча більшість людей не зважуються до і після тренування, рекомендується споживати 16-20 унцій за кожен втрачений фунт.

Інші новини про напої 

Підтримання достатнього рівня рідини в організмі є важливим компонентом здорового способу життя, але хоча вода є найкращим способом зробити це, є також багато інших хороших варіантів.

"Для функціонування кожної клітини вашого тіла потрібна вода. Від запобігання інфекціям до оптимізації швидкості метаболізму, користь від споживання рідини величезна і може навіть покращити якість сну та настрій", - сказала доктор Стефані Сассос.

Вас також можуть зацікавити новини: