Вода з лимоном і медом допоможе впоратися з простудними захворюваннями / pixabay.com

Позачасове поєднання лимона і меду дуже популярне, оскільки може не тільки зігріти, але і принести користь всьому організму.

А в зимові місяці ця проста, але потужна суміш може надати комплексний вплив на ваш організм: від зміцнення імунітету до омолодження шкіри, пише Indianexpress. Анасвара Лашмі, лікар-дієтолог і фахівець з харчування детально розповіла про всі переваги і недоліки цього напою.

Переваги

Відео дня

1. Підвищує імунітет. Високий вміст вітаміну C в лимоні зміцнює імунну систему, що має вирішальне значення для запобігання застуди.

2. Заспокоює горло: антибактеріальні властивості меду полегшують біль у горлі.

3. Гідратація: необхідна гідратація підтримується за допомогою води в цій суміші, що необхідно взимку.

4. Підвищення поживних речовин: лимон містить антиоксиданти, а мед має антибактеріальні та протизапальні властивості.

5. Здоров'я травної системи: кислотність лимона стимулює травні ферменти, а мед діє як пребіотик, підтримуючи здоров'я кишечника.

6. Підтримка метаболізму. Деякі дослідження показують, що лимон і мед можуть сприяти метаболізму, потенційно сприяючи розщепленню жиру. Лимони містять поліфеноли, які можуть позитивно впливати на ліпідний обмін, а мед може сприяти поступовому вивільненню глюкози, підтримуючи енергетичний обмін.

7. Регулювання апетиту: поєднання лимона і меду може допомогти регулювати апетит, викликаючи відчуття ситості, допомагаючи контролювати вагу.

Недоліки

1. Здоров'я зубів. Кислотність лимонів при надмірному вживанні може вплинути на зубну емаль; після цього бажано прополоскати рот.

2. Алергія: людям з алергією на цитрусові або мед слід уникати цієї суміші.

3. Вміст цукру: надмірне вживання меду може сприяти збільшенню споживання калорій; діабетикам слід бути обережними.

4. Кислотний рефлюкс. Кислотність лимона може погіршити симптоми кислотного рефлюксу.

5. Проблеми з шлунково-кишковим трактом. Деякі можуть відчувати дискомфорт, здуття живота або діарею, особливо натщесерце.

Кому слід уникати вживання цього напою?

Дієтологи радять людям з діабетом уникати меду, оскільки він підвищує рівень цукру в крові. Крім того, люди з серцево-судинними захворюваннями, люди з ожирінням, люди з високим рівнем тригліцеридів, люди, які стежать за фігурою і любителі фітнесу також повинні уникати меду. Вони можуть пити просту воду з лимоном.

Інші новини про користь меду та лимона

Мед складається з різних цукрів, ферментів, вітамінів, мінералів і антиоксидантів. При помірному вживанні він може стати більш здоровою альтернативою цукру.

Перше, що виділяють дієтологи в лимоні - це те, що він покращує здоров'я шкіри (лимони багаті вітаміном С, який сприяє синтезу колагену, дуже важливого для еластичної і сяючої шкіри).

Вас також можуть зацікавити новини: