Навіть одна сигарета в день під час вагітності подвоює ризик раптової непередбаченої дитячої смерті / фото УНІАН

Вчені з Дитячого дослідницького інституту в Сіетлі об'єдналися разом з Microsoft, щоб визначити, як куріння під час вагітності впливає на ризик раптової непередбаченої дитячої смерті.

Вони виявили, що навіть одна сигарета на день подвоює ризик. Робота опублікована в журналі Pediatrics, пише Naked Science.

Читайте такожВчені одним відео показали, як сигарети впливають на організм

Відео дня

Аналіз показав, що навіть одна сигарета на день під час вагітності подвоює ризик раптової непередбаченої дитячої смерті. Для жінок, які викурювали від однієї до 20 сигарет на день, кожна додаткова підвищувала ризик на 0,07.

Автори також побачили, що припинення куріння навіть безпосередньо під час дозрівання плоду знижувало ризик раптової непередбаченої дитячої смерті. У жінок, які скоротили споживання сигарет до моменту останнього триместру, він знизився на 12 відсотків. У тих же, хто зміг кинути, ризик знизився на 23 відсотки.

Це дослідження стало лише першим етапом вивчення раптової непередбаченої дитячої смерті.

Раніше вчені з'ясували, що заборона на куріння в громадських місцях не тільки захищає пасивних курців від розвитку раку легенів, але й помітно знижує середній рівень «верхнього» артеріального тиску.