Ілюстрація REUTERS

Фахівці ISIC (Інституту наукової інформації в галузі кави) вивчили вплив кави на низку захворювань.

Виявилося, що чашка кави в щоденному меню може знизити ризик розвитку хвороб серця і судин, пише MedikForum.

Поліфеноли, якими щедро насичені плоди та зерна кави, а також вино, какао й низка інших харчових продуктів, дуже корисні для серця і судин. Експерти ISIC називають їхні корисні властивості, це антиоксидантна та протизапальна дія, крім того, саме кава здатна значною мірою знизити ризики захворювань серця.

Відео дня

Читайте такожКава впливає на мозок сильніше, ніж вважалося

Також вчені вважають, що у поліфенолів є властивість змінювати холестеринове поглинання і переробку в організмі жирів. При цьому кава здатна зменшувати запальні процеси, що робить її ефективним борцем з атеросклерозом. Експертна група вважає, що при помірному споживанні кави можна знизити смертності від захворювань судин і серця. Для досягнення корисного ефекту бажано випивати в день від трьох до п'яти чашок напою. При такому режимі споживання ризик серцево-судинних хвороб і смертності, яка провокується ними, стає нижчим на 15%. При цьому, стверджують вчені, звичайне вживання напою жодним чином не призведе до повторного появи судинних і кардіо-захворювань, зате здатне боротися навіть з хворобою Альцгеймера.

Наразі саме кава стала одним з найголовніших джерел цінних поліфенолів серед всіх інших інгредієнтів, що входять в меню людини. Ці речовини формують особливий смак і аромат напою.

Раніше співробітники Університету Торонто встановили, що одного погляду або думки про каву може бути достатньо, щоб мозок підбадьорився.