Звертайтеся по поради й допомогу до колег, які не є джерелами стресу / фото pixabay.com

Так званий робочий стрес — це хронічний розлад, що загрожує найсерйознішими ускладненнями.

Якщо нам не вдалося перемогти цей стрес, він збільшує ризик депресій, пухлин і серцево-судинних хвороб. Експерти MedikForum назвали способи захисту психіки на роботі.

Перерви. Остаточно позбутися джерел стресу на робочому місці неможливо. Але хоча б раз на годину-півтори робіть перерви, під час яких здійснюйте піші прогулянки, прослуховуйте через навушники спокійну музику і намагайтеся відволікатися. Якщо на роботі є порожні приміщення, можна практикувати короткі сеанси медитації або йоги.

Відео дня

Читайте такожПеревтому та ігроманію визнали хворобами

Професійна підтримка. Багато людей просто соромляться звертатися до психотерапевтів. Вважається, що люди самі повинні справлятися з психічними проблемами. Це неправильна точка зору - не соромтеся звертатися по професійну підтримку.

Допомога колег. Звертайтеся по поради й допомогу до колег, які не є джерелами стресу. Чим більше у вас друзів або просто хороших приятелів на робочому місці, тим нижчий рівень негативу.

Дні розвантаження. Один або два рази на тиждень заплануйте якісь приємні події на вечір. Наприклад, похід в кафе з друзями, відвідування басейну, кінотеатру чи торговельних центрів. Це повинні бути події, яких ви очікуєте протягом тижня.

Звільнення. Якщо жоден з названих вище способів не допомагає побороти джерело стійкого і хронічного стресу, починайте шукати нову роботу. Не дозволяйте собі вважати, що гроші важливіші за ваше здоров'я або життя.