Через два дні після госпіталізації лікарі прийняли рішення ввести Марі в медикаментозну кому / скріншот: Fox 8 News / YouTube

Жінці з штату Огайо довелося частково ампутувати руки через гангрену. Як вважають лікарі, відмирання тканин сталося через бактерії, які передалися їй від собак.

Про це повідомляє Naked Science.

Спочатку Марі Трейнер відчула слабкість організму і підвищену температуру. Однак незабаром температура різко впала нижче 34 градусів за Цельсієм. Марі госпіталізували.

Відео дня

Читайте такожНа Сумщині госпіталізували чоловіка, який через гангрену сам собі відрізав стопу ноги (відео)

Через два дні після госпіталізації лікарі прийняли рішення ввести Марі в медикаментозну кому. Прокинулась вона через кілька днів з уже частково ампутованими руками.

Спочатку лікарі намагалися обійтися без ампутації і кілька разів видаляли тромби всередині кінцівок жінки, які утворилися через бактерію Capnocytophaga. Але хвороба прогресувала дуже швидко, і медикам довелося піти на крайні заходи.

Лікарі повідомляють, що така важка реакція на подібні бактерії дуже рідкісна і трапляється приблизно раз на мільйон. І вона непередбачувана: людина може піддаватися впливу бактерій собаки протягом багатьох років і не мати ніяких побічних ефектів, але в якийсь момент її імунна система може збитися.

Як повідомляв УНІАН, у Дніпрі у відділенні терапії 9-ї міської лікарні кілька днів в коридорі біля туалету лежав чоловік з гангреною.