REUTERS

Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України повідомляє про збільшення хворих на коронавірус у Китайський Народній Республіці.

Про це йдеться в повідомленні на сайті МОЗ.

Станом на 20 січня у Китаї в м. Ухвань та за межами країни офіційно зареєстровано 205 лабораторно підтверджених випадків інфекційної хвороби, викликаної новим коронавірусом (nCoV).

Відео дня

«Троє людей померли, 170 пацієнтів госпіталізовано. Випадки захворювання серед осіб, які приїхали з м. Ухань, було зареєстровано у Таїланді (2), Японії (1) та Південній Кореї (1)», - зазначається в повідомленні.

Читайте такожНовий вірус в Китаї – що відомо про коронавірус 2019-nCoV

Всесвітня організація охорони здоров’я скликає на 22 січня засідання комітету з надзвичайних ситуацій у зв’язку з новими випадками хвороби та заявами про можливу передачу збудника інфекційної хвороби від людини до людини.

«Наразі з залученням працівників ВООЗ та CDC все ще тривають розслідування щодо встановлення причин виникнення і факторів передачі інфекції, визначення меж осередків та масштабів поширення інфекційної хвороби, викликаної новим коронавірусом (nCoV)», - зазначають в МОЗ.

Міністерство нагадало про заходи профілактики, яких необхідно дотримуватись при відвідуванні країн, де були зареєстровано випадки nCoV: уникати тісного контакту з людьми, що мають симптоми гострої респіраторної інфекції; частіше мити рук з милом, особливо після прямого контакту з хворими людьми або їх оточенням; уникати тісного контакту з тваринами на фермах або у дикій природі; люди з симптомами гострої респіраторної інфекції повинні дотримуватися правил поведінки при кашлі (не підходити надто близько до співрозмовників, використовувати одноразові серветки при кашлі та чханні, мити частіше руки, максимально скоротити контакти з іншими людьми).

Як визначений національний координатор Міжнародних медико-санітарних правил, МОЗ офіційно повідомив про ситуацію з коронавірусом в Китаї та про актуальні рекомендації ВООЗ Державну прикордонну службу, керівників обласних та Київського міського лабораторних центрів МОЗ України, а також керівників структурних підрозділів охорони здоров’я обласних та Київської міської державних адміністрацій.