REUTERS

Гонконг тимчасово частково закриє кордон з материковим Китаєм та обмежить транспортне сполучення з ним з метою стримати поширення смертельного коронавірусу.

Читайте такожУ Японії перша людина, яка не їздила до Китаю, захворіла на коронавірус

Про це заявила глава адміністрації регіону Керрі Лем, повідомляє South China Morning Post.

Відео дня

Обмеження набудуть чинності з 30 січня. Кількість авіарейсів буде скорочено наполовину, також буде обмежена кількість щоденних автобусних рейсів. Залізничне сполучення перервано.

Крім того, туристам з Китаю тимчасово припинять видавати дозволи на в'їзд до Гонконгу.

Як повідомляв УНІАН, станом на 28 січня тільки в Китаї підтверджені 4 тис. 535 випадків захворювання новим коронавірусом, від хвороби померло 106 осіб, а 60 людей вдалося вилікувати.

Про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавирусу - 2019 nCoV. Вірус передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавирусу триває від 2 до 12 діб.

Випадки захворювання вже зафіксовано в багатьох країнах світу.

24 січня міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що в Україні виявлено три випадки підозри захворювання на коронавірус, два з яких не підтвердились.

26 січня під час доповіді президенту представники МОЗ заявили, що українські лікарі знають про методи лікування нового коронавірусу та готові до вжиття необхідних заходів у разі його виявлення.

За словами прем'єр-міністра Олексія Гончарука, в Україні поки що немає жодних підстав для хвилювань через поширення коронавірусу в Китаї.