Черв знищив 65% печінки жінки / Wikimedia.org

Жінка з Альберти в Канаді була переконана, що помирає від раку. Але лікарі пізніше з’ясували, що її симптоми спричинені насправді паразитом. В кінці минулого року 36-річна Кесседі Армстронг почала страждати від сильного болю у ребрах. При цьому вона швидко втрачала вагу.

Як пише Newsweek, жінка звернулася в лікарню, де лікарі їй порадили пройти магнітно-резонансну томографію. Сканування виявило велику масу у її печінці. Тож медики поставили діагноз рідкісної форми раку печінки.

«Я була готова просто померти. У мене був поганий вигляд. Це було досить печально й страшно», - сказала Армстронг.

Відео дня

Читайте такожАмериканець прожив десять років із черв'яком у голові

Після встановлення діагнозу їй призначили спеціальну операцію. Під час процедури хірурги видалили близько 65% її печінки, весь жовчний міхур і деякі частини легень. Однак, коли медичний персонал проаналізував видалені тканини, вони зробили несподіване відкриття. Симптоми Армстронг були спричинені наявністю паразита – плаского черва під назвою ехінокок багатокамерний.

«Лікарі сказали: «У нас є хороші новини. Ми не вважаємо, що це був рак. Це був паразит». Я здивувалася: «Це добре?». І вони сказали, що так, це значно краще», - пригадала Армстронг.

Зараження личинками цього плаского черва, який живе в основному в тілі лисиць, койотів й собак, може призвести до рідкісної хвороби. В ході неї у печінці, а інколи й в інших органах, таких як легені й мозок, виростає кіста. Це утворення зростає дуже повільно.

Читайте такожВчені з'ясували, як з'явилася інфекція, що пожирає людей живцем

Тож симптоми можуть лишатися непомітними впродовж кількох років. Коли ж вони з’являються, пацієнти часто скаржаться на дискомфорт у верхній частині живота, слабкість й втрату ваги. Сході скарги надходять і від пацієнтів з раком печінки чи цирозом.

Лікарі вважають, що Армстронг могла бути зараженою ехінококом впродовж 10 років. Тепер їй приписали курс лікування проти паразитів. За словами жінки, у неї тепер є шанс прожити нормальне за тривалістю життя.