Ілюстрація REUTERS

Пік епідемії смертельного китайського коронавірусу може настати в середині-наприкінці лютого, а кількість заражених може досягти 500 тисяч осіб.

Про це свідчать результати математичного моделювання вчених Лондонської школи гігієни і тропічної медицини, повідомляє Bloomberg.

За прогнозами вченого Адама Кучарскі, при збереженні поточної динаміки на піку епідемії може заразитися вірусом кожен 20 житель китайського міста Ухань, який став епіцентром розповсюдження вірусу. Це означає, що захворіти там може 500 тисяч осіб.

Відео дня

Читайте такожКитай виділив понад 10 мільярдів доларів на боротьбу із коронавірусом

Мануель Баттегай з Університету Базеля припускає, що кількість інфікованих може бути недооцінена. За його словами, тисячі випадків захворювання могли пройти в безсимптомній чи легкій формі, яку не можна розпізнати, особливо в сезон грипу.

«Наступні два тижні дійсно важливі, щоб зрозуміти, що відбувається. Буде вірус поширюватися в інших місцях, або ж заходи контролю допомогли нам уникнути того, що могло б стати пандемією», - відзначає глава відділу епідеміології і біостатистики в Університеті Гонконгу Бенджамін Каулінг.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження у місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019 nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Станом на 9 лютого кількість підтверджених випадків захворювання коронавірусом нового типу в Китаї перевищила 37 тисяч, понад 800 людей померли.