REUTERS

Станом на 13 лютого у світі зареєстровано 60 тис. 331 лабораторно підтверджений випадок нової коронавірусної інфекції COVID-19, з них 1 тис. 369 - летальні.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Читайте такожУ Китаї "полетіли голови" чиновників через неефективну боротьбу з вірусом-вбивцею

Відео дня

Зазначається, що різке збільшення кількості випадків пов’язано із новим методом діагностики захворювання, котрий почали використовувати у провінції Хубей. Цей метод, крім лабораторних досліджень та характерних симптомів, передбачає використання комп'ютерної томографії легень для виявлення симптомів пневмонії, викликаної новим коронавірусом.

У МОЗ також уточнили, що 80% усіх випадків COVID-19 зафіксовано в одній провінції Китаю - Хубей.

За межами Китаю виявлено 455 осіб, інфікованих новим коронавірусом, у 24 країнах світу.

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019 nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

За останніми даними китайської влади, кількість померлих в КНР внаслідок інфікування коронавірусом COVID-19 сягає вже понад 1,3 тис. осіб. Кількість хворих, у яких підтверджено наявність коронавірусу, становить 59 тис. 651. Одужали – 5 тис. 646 осіб.