Ілюстрація / REUTERS

Міністр охорони здоров'я ФРН Єнс Шпан (Jens Spahn) попередив, що спалах коронавірусу COVID-19 у Китаї може призвести до дефіциту ліків у Європі, оскільки саме в КНР виробляється чимало хімічних речовин для фармацевтичної промисловості.

Про це пише DW.

"Досить багато активних інгредієнтів для ліків, що виробляються в Європі, надходять з Китаю, зокрема й з провінції Хубей (епіцентр поширення коронавірусу. - Ред.)", - сказав міністр у четвер, 13 лютого, перед зустріччю міністрів охорони здоров'я країн-членів ЄС у Брюсселі. Призупинення виробництва в Китаї може через якийсь час мати вплив на Європу, зауважив Шпан, адже доставка з КНР до ЄС контейнерів з потрібними для фармпромисловості речовинами може тривати до чотирьох тижнів.

Відео дня

Читайте такожВ ВООЗ заявили, що коронавірус ще "може розвиватися у будь-якому напрямі"

Шпан закликав Єврокомісію проаналізувати ситуацію та запропонувати заходи, котрі могли би сприяти вирішенню цієї проблеми. Міністр також виступив за кращу координацію процедур виявлення заражених на коронавірус у ЄС.

Нагадаємо, що загальне число померлих від коронавірусу тільки на материковій території Китаю складає 1350 осіб. 1310 з них проживали в провінції Хубей. Загальна кількість підтверджених діагнозів у цій провінції, яка є епіцентром поширення коронавірусу, становить 48 208 випадків.