Ілюстрація / REUTERS

У Молдові з 25 березня вводять нові обмеження в рамках карантину через коронавірус: заборонять прогулянки в парках та інших громадських місцях, а армію країни залучать до забезпечення порядку.

Як пише NewsMaker, про це заявив прем'єр-міністр Іон Кіку на прес-конференції після засідання комісії з надзвичайних ситуацій.

"Починаючи з 25 березня, в містах і селах закриють доступ у всі парки, майданчики та інші громадські місця, щоб зупинити поширення вірусу. За дотриманням громадянами цих рішень будуть стежити співробітники МВС. На цьому етапі вже необхідно на допомогу поліції залучати військовослужбовців для охорони правопорядку", - сказав Кіку.

Відео дня

Читайте такожВ Іспанії за добу від коронавірусу померли понад 500 людей

Він також розповів, що з 1 квітня літнім людям будуть приносити пенсії та соціальні допомоги на будинок.

"Літнім людям заборонено перебувати у громадських місцях. За винятком того, якщо їм потрібно на роботу, пройти термінове медичне обстеження або купити продукти. Ми надамо їм все, що потрібно, аби в цей період вони залишалися вдома", - сказав прем'єр.

Прем'єр також заявив, що АЗС заборонено надавати послуги громадського харчування, щоб уникнути великого скупчення людей.

За даними МОЗ республіки, в Молдові підтверджені 109 випадків інфікування коронавірусом, з яких двоє пацієнтів одужали і один помер.

Читайте також: