Ілюстрація / REUTERS

Мільярдер і філантроп Білл Гейтс спрогнозував поліпшення ситуації з пандемією коронавірусу.

Читайте такожУ світі кількість смертей від COVID-19 перевищила 95 тисяч осіб (карта)Свою думку з цього приводу він висловив в ефірі каналу CNBC.

За його словами, громадяни зможуть повернутися до нормального життя наприкінці травня або в червні, але він не може знати, яким чином стабілізується ситуація з пандемією.

Відео дня

Мільярдер вважає, що для боротьби з вірусом потрібен новий метод діагностики: «Азіатські країни є відмінним прикладом того, як боротьба проти коронавірусу ведеться на національному рівні».

Гейтс уточнив, що американські школярі і студенти не повернуться до занять до кінця навчального року, але зможуть продовжити навчання вже з наступної осені.

Також засновник Microsoft пояснив, що повертатися до багатьох атрибутів нормального життя в сучасних умовах передчасно: «Треба обговорювати, які види діяльності приносять велику суспільну користь».

Гейтс зауважив, що його фонд працює над вакциною, яка може бути створена менш ніж за 18 місяців: «Це буде або терапевтичний засіб з ефективністю понад 95 відсотків, або широко поширений препарат».

Раніше УНІАН повідомляв, що в МОЗ змінили прогноз щодо пік захворюваності коронавірусом в Україні.

Читайте також: