За останніми даними, коронавірусом заразилися майже 2 млн людей по всьому світу \ УНІАН

Вірус COVID-19 може передатися від однієї людини до іншої на відстані 4 м.

Читайте такожУ ВООЗ допустили можливість рецидиву коронавірусу в людей, які одужали

Про це йдеться в дослідженні фахівців Центру з контролю і профілактики захворювань США (CDC). Мова йде про поширення вірусу всередині медустанов, де концентрація заражених вища, ніж в інших місцях, передає kommersant.

Відео дня

Вчені CDC дійшли висновку, що коронавірус широко розповсюджується в повітрі і може зберігати свою життєздатність на різних предметах до декількох днів. Крім того, фахівці встановили, що поширення вірусу COVID-19 активніше і швидше в місцях скупчення тяжкохворих, тобто у відділеннях інтенсивної терапії. Тому лікарі, які працюють у цих відділеннях повинні застосовувати більш суворі заходи захисту, роблять висновок вчені.

За останніми даними, коронавірусом заразилися майже 2 млн осіб по всьому світу. Кількість летальних випадків перевищила 120 тис.

Читайте також: Симптоми коронавірусу - як відрізнити від грипу чи застудиКоронавірус карта поширення на сьогодні (оновлюється)Коронавірус новини в Україні та світі - онлайнАнтисептик своїми руками: прості рецепти, як зробити його вдома (відео)Лікування коронавірусу: які препарати використовують при COVID-19 в Україні та світі