Напевно, практично всі батьки не раз бачили на прилавках супермаркетів особливі чаї, призначені для найменших. Як же серед всього розмаїття вибрати той чай, який найкраще підійде для дитини?

Як і до будь-якого іншого продукту, виготовленому на виробництві для дитячого харчування, до чаю пред`являються ті ж вимоги. Зокрема, чай повинен бути приготований тільки на основі натуральних ягід і трав, виключаючи різні синтетичні добавки. Як правило, натуральні фрукти і ягоди і визначають смак самого чаю. Нерідко чай можуть додатково збагатити вітаміном С, що не заборонено. Такого роду чай дуже корисний для крихіток, оскільки допомагає підтримувати імунітет. Якщо говорити про трави, то в основному, зустрічаються у складах фенхель, ромашка, аніс, меліса і м`ята. Іноді виробники додають в чай для малюків невелику кількість чорного чаю. Так як чорний чай містить кофеїн, а він, як ви знаєте не повинен бути присутнім в дитячому харчуванні, то чай спеціально обробляють, щоб "витягти" з нього кофеїн.

Дитячий чай корисний для діток, але рано вводити його в раціон не варто. Справа в тому, що останнім часом зростає кількість малюків вже з народження схильних до алергій. Почекати з чаєм необхідно ще й тому що, деколи, «солодкі вуглеводи» чаю можуть спровокувати розлад шлунково-кишкового тракту.

Відео дня

Купуючи чай для дитини завжди звертайте увагу на зазначення віку на упаковці. Справа в тому, що вік, з якого дозволяється пити той або інший чай, визначається складом чаю. Звичайно, перед тим, як вводити чай в раціон крихіток, слід проконсультуватися з лікарем.

Після народження крихітки до трьох місяців можна давати тільки чаї на основі фенхеля або ромашки. Це обумовлено тим, що дані речовини чаю найрідше викликають алергічні реакції, та до того ж такі чаї дуже корисні.

Не варто поспішати вводити в раціон чай, коли дитя на грудному вигодовуванні. Якщо ж лікар вирішить, що дитині необхідний чай (наприклад, його мучать кишкові кольки або спостерігаються інші проблеми), то таким діткам чай необхідно давати з ложечки.

Дитячі чаї надзвичайно корисні для маленьких членів сім`ї, але перед тим, як запропонувати маляті новий напій, проконсультуйтеся у педіатра.

www.gen.su