Експерти радять не включати світло після пробудження серед ночі \ samorozvytok.info

Якщо ви прокидаєтеся серед ночі, то краще не робити помилок, інакше будете страждати від неможливості знову заснути у час, що залишився.

Читайте такожВчені з'ясували, чому деяким людям для сну вистачає п'яти годин

Як повідомляє MedikForum з посиланням на Focus, порушення сну стали однією з найпоширеніших проблем, з якою зіткнулися люди під впливом підвищеного стресу, викликаного пандемією. Передчасне пробудження, коли людина несподівано прокидається серед ночі – їх поширений вид. У цей момент багато людей роблять схожі помилки. Експерти-сомнологи назвали три типові помилки.

Відео дня

Дивитися на годинник. Дуже часто ті, хто прокидається серед ночі, спочатку дивляться на годинник. У своєму дослідженні американський експерт з сну Дженніфер Л. Мартін з Каліфорнійського університету пише, що в цей момент люди відразу ж замислюються, як довго вони ще можуть спати, перш ніж їм доведеться вставати. Це створює стресову ситуацію, що заважає нормально спати далі.

Вмикати світло. Якщо потрібно скористатися туалетом, не вмикайте світло в кімнаті, дають пораду фахівці. Яскраві промені світла уповільнюють виділення мелатоніну (гормону сну). Лікарі рекомендують використовувати джерела якомога менш яскравого освітлення.

Крутитися в ліжку. Коли, прокинувшись, ви не можете знову заснути, не варто нескінченно повертатися з боку на бік у ліжку, краще переключити мозок на інший вид діяльності, радять експерти. Можна погортати журнал, спробувати розв'язати невеликий кросворд. Але слід уникати серфінгу соцмереж в смартфоні, роботи за комп'ютером.