Набагато рідше люди інфікуються на свіжому повітрі \ REUTERS

У більшості випадків коронавірус передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом.

Читайте такожКількість хворих на коронавірус у світі наближається до 24 мільйонів Про це повідомляє "Німецька хвиля"з посиланням на дослідження Інституту ім. Роберта Коха. Крім того, відзначається, що коронавірус активно поширюється по повітрю не тільки через кашель або нежить, але і просто внаслідок дихання - так званим аерозольним шляхом.

Вчені дійшли висновку, що ймовірність заразитися вірусом, торкаючись поверхні, на якій він знаходиться (наприклад, в супермаркеті), істотно нижча.

Відео дня

За даними Інституту, інфекція переважно поширюється в закритих приміщеннях, в яких важко забезпечити соціальну дистанцію. При цьому найчастіше заражаються коронавірусом у власних сім'ях - хворий член сім'ї в середньому інфікує 3,2 людини.

Другим джерелом спалаху коронавірусу є будинки для літніх людей - один носій вірусу в середньому заражає 19 осіб. У гуртожитках для біженців - один заражений коронавірусом в середньому передає інфекцію 21 людині.

Набагато рідше люди інфікуються на свіжому повітрі. Невисокою є і ймовірність заразитися в ресторанах, готелях і офісах.

Щодо громадського транспорту, наприклад, поїздів, то визначити рівень ризику практично неможливо, оскільки визначити пасажира, який став початковим джерелом зараження, і відстежити його контакти дуже складно, відзначають фахівці.

Ще одним фактором є необачна поведінка громадян. Особливо це стосується молодих людей, у яких нерідко фіксують легкий перебіг хвороби, адже вони часто вважають себе менш схильними до ризику і не усвідомлюють, що можуть заразити інших.

Також наголошується, що пріоритетним способом боротьби з поширенням коронавірусу, як і раніше, повинні залишатися запобіжні заходи, зокрема соціальне дистанціювання і носіння захисних масок.

Новини по темі:

Інфографіка УНІАН