В ООН заявили про бажання до 2023 року вакцинувати всіх людей від коронавірусу / фото REUTERS

Глава Генасамблеї організації об'єднаних Націй (ООН) Абдулла Шахід заявив, що буде домагатися активної взаємодії світової спільноти, щоб до кінця 2022 року щепити від COVID-19 все населення планети.

Для досягнення цієї мети він має намір "скористатися своїми повноваженнями".

"Генеральна Асамблея складається з 193 країн, це найбільш представницький інститут в структурі ООН, - сказав Шахід на прес-конференції. - Я маю намір скористатися своїми повноваженнями, щоб об'єднати всіх. Моє завдання-забезпечити, щоб ми всі прийшли до набагато більш обнадійливих термінів ... щодо вакцинації всього населення світу до кінця 2022 року".

Відео дня

Читайте такожПрем'єр Індії закликав виробників вакцин від коронавірусу працювати в його країніЩодо розподілу вакцин від коронавірусу у світі, Шахід зазначив, що почув позитивні сигнали від США, Китаю, Індії, з багатьох частин світу, а також з боку виробників вакцин, передає ТАСС.

Вакцинація від коронавірусу в світі

За даними Університету Джонса Хопкінса, у всьому світі від COVID-19 в даний час вакциновано 94,5 млн осіб. Лідирує з вакцинації ОАЕ (щеплено 93,1% населення), Португалія (86,4%), Чилі (83%), Катар (82,1%) і Мальта (81,7%).