Дослідження було покликане з'ясувати ймовірний зв'язок між вакцинацією і запаленням серця \ Фото REUTERS

Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю опублікувало результати дослідження про випадки запалення серця у молодих чоловіків, які щепились від COVID-19 вакциною компанії Pfizer.

Дане дослідження було покликане з'ясувати ймовірний зв'язок між вакцинацією і запаленням серця, відомого як міокардит. Про виникнення міокардиту у вакцинованих МОЗ Ізраїлю повідомило 26 квітня.

Про подібні випадки 23 травня заявили і в США. Там у підлітків фіксують проблеми з серцем після вакцинації.

Відео дня

В Ізраїлі було зареєстровано 275 випадків міокардиту в період з грудня 2020 року по травень 2021 року серед 5 млн щеплених людей, передає US News з посиланням на результати дослідження.

Більшість пацієнтів, які перенесли запалення серця, провели в лікарні не більше чотирьох днів, і 95% випадків були класифіковані як легкі. Дослідження проводили три групи вчених.

Читайте такожЄврокомісія дозволила прищеплювати вакциною Pfizer дітей від 12 роківДослідження показало ,що "існує ймовірний зв'язок між прийомом другої дози (вакцини Pfizer) і появою міокардиту серед чоловіків у віці від 16 до 30 років".

Згідно з отриманими даними, такий зв'язок частіше спостерігалася серед чоловіків у віці від 16 до 19 років, ніж в інших вікових групах.

В очікуванні цього звіту МОЗ Ізраїлю відклав надання права на вакцинацію дітям у віці від 12 до 15 років. Втім паралельно з публікацією цих результатів комітет Міністерства схвалив вакцинацію підлітків. "Комітет дав зелене світло вакцинації дітей у віці від 12 до 15 років, і це стане можливим з наступного тижня", - сказав Нахман Еш, ізраїльський координатор по боротьбі з пандемією.

Що таке міокардит

Міокардит - це запальне захворювання міокарда, яке виникає в результаті впливу різних факторів і супроводжується інфільтрацією імунними клітинами і некрозом кардіоміоцитів.

Основними симптомами міокардиту (порушення серцевих функцій) є: відчуття втоми, болі в районі серця, задишка, підвищене потовиділення, прискорене серцебиття.

Вас також можуть зацікавити новини