Повний локдаун має бути крайнім заходом / фото REUTERS

У Всесвітній організації охорони здоров’я вважають, що запровадження суворого карантину повинно бути для країн крайнім заходом. Річ у тім, що локдаун, окрім великого економічного збитку, може нести серйозні проблеми для здоров’я.

Читайте такожЗа добу в усьому світі підтвердилося понад півмільйона випадків COVID-19

Перш за все загальнонаціональний карантин має давати країнам час, щоб посилити свої системи охорони здоров'я та покращити програми відстеження контактів для швидшого виявлення та викоренення нових випадків інфікування. Про це заявив директор Всесвітньої організації охорони здоров’я у Європі Ханс Клюге, пише 24 канал з посиланням на AP.

Відео дня

Щоправда, за його словами, більшість країн, які запроваджували локдаун у березні, досягти цих цілей не змогли.

Чим небезпечний жорсткий карантин: думка ВООЗ

За словами Клюге, запровадження локдауну завдає сильної шкоди економіці, психічному здоров’ю людей та збільшує масштаб домашнього насильства.

"Через це ми розглядаємо національний локдаун, як крайній захід", – наголосив Клюге.

Наголосимо, що наразі через зростання захворюваності на коронавірус низка країн Європи повернули повний або частковий локдаун. Приміром, так зробила західна сусідка України – Польща.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) помітила зростання щоденної смертності в Європі на 40% у порівнянні з минулим тижнем.

Тим часом в Україні, попри зростання кількості хворих на COVID-19, жорсткий карантин запроваджувати поки не збираються. Більш жорсткі обмеження можуть запровадити, якщо добовий приріст хворих сягне 15 тисяч.

Станом на 30 жовтня в Україні за добу на COVID-19 захворіли 8 312 осіб. Усього з початку пандемії в країні зареєстровано 378 729 випадків COVID-19. Загалом від ускладнень, викликаних коронавірусною хворобою, померла 7041 людина, у тому числі 173 особи - за минулу добу. Одужали 155026 осіб, за минулу добу – 3 394.