Ізраїль та Франція оголосили про нові карантинні обмеження / ілюстрація / REUTERS

Ізраїль та Франція оголосили про нові обмеження, спрямовані на стримування поширення коронавірусної інфекції.

Читайте такожІзраїльський лікар розповів, чому люди по-різному переносять коронавірус

Прем'єр-міністра Ізраїлю Біньямін Нетаньягу оголосив про повернення до «повного карантину» з 25 вересня. Це відбувається після того, як число нових випадків захворювання сягнуло майже 7 тисяч на день (населення Ізраїлю становить близько 9 мільйонів людей), пише Радіо Свобода.

Відео дня

У період жорсткого карантину "буде закрито все, окрім продуктових магазинів, аптек і життєво важливих підприємств". Зокрема вказано, що роботу громадського транспорту обмежать, як саме - ще не вирішили.

Уряд країни також не вирішив, що буде з роботою міжнародного аеропорту ім. Бен-Гуріона. Очікується, що аеропорт буде відкритий лише для прийому пасажирських рейсів і обслуговування вантажоперевезень, але ізраїльтяни не зможуть полетіти за кордон.

“Друга хвиля коронавірусу б’є по всіх країнах світу, і по нас теж. Захворюваність в Ізраїлі росте, росте кількість тяжкохворих і, на жаль, кількість померлих. За останні два дні ми заслухали оцінки фахівців, які говорили, що якщо негайно не вжити жорстких заходів, ми опинимося на краю прірви. Щоб врятувати життя ізраїльтян, ми повинні оголосити повний карантин на два тижні, який розпочнеться в найближчу п’ятницю і триватиме до кінця свята Симхат Тора”, - повідомив в Facebook прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

За його словами, після цього буде ще два тижні не дуже суворого карантину, все залежить від показників захворюваності.

“Як тільки дозволить ситуація, ми повернемося до програми ”Світлофор“ і до звичайного життя в умовах коронавірусу. Мета — знизити темпи захворюваності і врятувати життя багатьох ізраїльтян”, - додав він.

Франція 23 вересня опублікувала перелік нових масштабних обмежень, які стосуються роботи барів та спортзалів.

Зазначимо, у Вашингтоні провідний лікар-інфекціоніст США Ентоні Фаучі заявив, що є очікування, що безпечна та ефективна вакцина буде розроблена до кінця року або на початку наступного року. Фаучі виступив із такою заявою після того, як компанія Johnson&Johnson оголосила, що розпочинає третю фазу клінічного випробування вакцин після позитивних результатів на попередніх стадіях.

Коронавірус у світі: що відомо 24 вересня

  • З початку пандемії у світі від COVID-19 померли 976 тис. 258 осіб. Країнами-антирекордсменами за кількістю інфікованих коронавірусом залишаються: США, де з початку пандемії захворіли понад 6,9 млн осіб, Індія - 5,7 млн, Бразилія - 4,5 млн, Росія - 1 млн, Перу – більш як 784 тис. хворих.
  • В Ізраїлі станом на ранок 24 вересня 206 332 особи інфіковані COVID-19, а у Франції - 483 956 осіб.