Ілюстрація REUTERS

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) «не здивована», що перші випадки зараження коронавірусом в світі були зафіксовані ще в грудні 2019 року.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте такожУ Китаї за добу виявлено одного хворого на COVID-19ВООЗ закликала країни розслідувати ранні випадки COVID-19.

Зазначається, що Китай вперше повідомив ВООЗ про коронавірус, який викликає захворювання COVID-19, 31 грудня 2019 року, і раніше вважалося, що інфекція не поширювалася Європою до січня.

Але днями в одній з лікарень Франції перевірили старі зразки, відібрані у пацієнтів з пневмонією, і виявили, що у одного з них був COVID-19 27 грудня. Тобто за кілька днів до офіційного повідомлення Китаю і майже за місяць до того, як французький уряд зафіксував перші випадки зараження.

"Отримані дані допомагають краще зрозуміти поширення вірусу COVID-19", – заявив на брифінгу представник ВООЗ Крістіан Ліндмайєр.

При цьому він додав, що інші можливі ранні випадки можуть бути виявлені після повторного тестування зразків.

Представник ВООЗ закликав інші країни перепровірити на коронавірус випадки пневмонії, зафіксовані в кінці 2019 року, заявивши, що це дасть світу «нову і більш ясну картину», як розвивався спалах коронавірусу.

Раніше УНІАН писав, що в Україні знижується кількість інфікованих коронавірусом на добу.

Читайте також: