Ілюстрація REUTERS

Людство повернеться до звичного життя тільки в тому випадку, якщо з'явиться вакцина проти коронавірусу. А це може статися не раніше, ніж через один або два роки.

Читайте такожПонад три мільйони людей у всьому світі заразилися коронавірусомТаку думку висловив засновник компанії Microsoft Білл Гейтс, пише Le Figaro.

«Ми повернемося до нормального життя не раніше, ніж через рік або два. Ми зможемо вийти з цього етапу, лише збудувавши систему, яка дозволить виключити ризик відновлення епідемії», - сказав Гейтс.

Відео дня

На його думку, застосовувані методи тестування та відстеження дозволяють багатьом країнам швидко знаходити вогнища захворювання і брати їх під контроль, повернутися до звичного життя після закінчення пандемії буде непросто. У людей залишиться страх заразитися навіть після зняття обмежень: «Навіть влада не зможе повернути людей на стадіони до тих пір, поки не буде доведено, що лікування або вакцинація можуть виключити летальні випадки».

При цьому він сподівається, що США все ж приєднаються до глобальної ініціативи під егідою ВООЗ, яка спрямована на прискорення розробки технологій з діагностики та лікування хвороби.

Раніше УНІАН повідомляв, як Білл Гейтс назвав реальний термін виходу вакцини від коронавірусу.

Читайте також: