Серед оточення зараженого коронавірусом Трампа стався спалах COVID - 19 / ілюстрація / REUTERS

Після того як у президента США Дональда Трампа виявили коронавірус, стало відомо про як мінімум ще шість  інфікованих з його оточення, в тому числі - про його дружину Меланію. Захворіли працівники Білого дому і високопоставлені чиновники США після багатолюдної церемонії в минулу суботу в Рожевому саду Білого дому.

Читайте такожТрамп розповів, як проходити його лікування проти COVID-19

Про це пише ТСН з посиланням на The Guadian.

Відео дня

Минулої суботи, 26 вересня, президент США оголосив про номінацію Емі Барретт на посаду судді Верховного Суду, яка має замінити покійну суддю Рут Гінзбург. А вже в цю п'яницю, 2 жовтня, стало відомо, що Дональд Трамп і його дружина Меланія підхопили коронавірус.

Багато хто з оточення президента пройшли тестування після цієї звістки. Станом на 3 жовтня виявилося, що, разом з Дональдом Трампом і Меланією, інфіковані принаймні сім осіб, які брали участь у заході біля Білого дому. Зазначимо, що більшість гостей в той день були без масок.

Серед них:

  • колишня радниця президента Келліанн Конвей (заявила про легкі симптоми)
  • найближча помічниця Трампа Хоуп Хікс ;
  • сенатори-республіканці Майк Лі і Том Тілліа (останній описав свої симптоми як "схожі на алергію"). Вони входять до складу судового комітету Сенату, тепер ставить під сумнів майбутні слухання щодо затвердження нової кандидатури у Верховному суді;
  • президент Університету Нотр-Дам Джон Дженкінс.

Крім того, стало відомо, що коронавірус підтвердили у керівника передвиборчого штабу Дональда Трампа Білла Степ'єна. Він має "слабкі симптоми, схожі на грип". Саме Степ'єн супроводжував Трампа під час поїздки в Клівленд, де 29 вересня відбулися перші президентські дебати між Трампом і Байденом.

Він збереже контроль над компанією, працюючи віддалено, але очікується, що курувати штаб Трампа буде заступник Степієна Джастін Кларк.

Politico зазначає, що ці новини приходять в небезпечний для Трампа момент, оскільки його рейтинг відстає від рейтингу Джо Байдена і йде час, щоб надолужити згаяне.

Коронавірус у Білому домі: що відомо

  • Раніше повідомлялося, що Трампа госпіталізували менш ніж через 24 години після позитивного результату тесту на коронавірус. Він буде проходити лікування в Національному військово-медичному центрі Уолтера Ріда.
  • Також повідомлялося, що він не передавав свої повноваження віце-президенту Майку Пенсу і самостійно продовжує виконувати обов'язки.
  • Трампу зробили ін'єкцію експериментального препарату компанії Regeneron, який зараз знаходиться на стадії клінічних досліджень.