Ілюстрація REUTERS

Головний реаніматолог лікарні міста Bobigny Ів Коен озвучив дату появи першого пацієнта з коронавірусом у Франції.

За його словами, перший пацієнт, який заразився коронавірусом, міг з'явитися у Франції ще 27 грудня, розповів він в ефірі телеканалу BFM.

Він зазначив, що лікарі повторно розглянули аналізи пацієнтів з пневмонією, які надійшли в лікарню в грудні і січні, і аналіз одного з 24 пацієнтів дав позитивний результат на коронавірус.

Відео дня

Читайте такожУ США протягом дня коронавірус забрав стільки життів, як теракт 11 вересня

Як розповів Коен, чоловік хворів протягом 15 днів і заразив коронавірусом двох своїх дітей. Крім того, лікарі виявили, що його дружина працює в рибному магазині поруч з продавцями суші китайського походження. «Можливо, вона хворіла безсимптомно», — припустив медик.

Коен заявив, що питання полягає в тому, чи був чоловік, госпіталізований в грудні в лікарню Бобіньї, нульовим пацієнтом чи ні. Зараз необхідно перевірити аналізи пацієнтів з пневмонією по всій країні, щоб це дізнатися.

Як повідомляв раніше УНІАН, згідно з даними на 4 травня, у світі коронавірусом заразилося понад 3,5 мільйони осіб, з них понад 247 тисяч померли, близько 1,2 мільйона вилікувались. Франція — на п'ятому місці за кількістю інфікованих з показником 168 тисяч осіб. За останню добу від коронавірусної хвороби COVID-19 померли 135 осіб.

Читайте також: