У людей у віці від 18 до 24 був найвищий ризик почати набирати зайву вагу \ фото REUTERS

У проміжок між 18 і 34 роками існує максимальний ризик появи зайвих кілограмів. А ймовірність стати жертвою ожиріння в наступний період життя знижується.

Про це свідчить дослідження, проведене британськими вченими.

Існує думка про те, що з віком людина більш вразлива перед набором ваги. З точки зору фізіології це пояснюється просто. У дитинстві і молодості рівень метаболізму, тобто швидкості спалювання калорій, в організмі максимальний. З роками метаболізм сповільнюється, і точно така ж кількість з'їденої їжі може привести до появи набагато більшого обсягу зайвої ваги, ніж раніше.

Відео дня

Однак нове дослідження показало, що саме віковий період з 18 до 34, в реальності, це той відрізок, під час якого більшість починає набирати зайву вагу. При цьому ймовірність погладшати знижується в середньому і літньому віці.

Читайте такожВчені переглянули причини масового ожиріння та дали пораду, як схуднутиТакож вчені визначили, що люди, які зберегли стрункість до 35 років, цілком ймовірно, такими і залишаться, оскільки в їхньому житті вже виробилися певні здорові звички, що дозволяють їм контролювати вагу.

Експерти з Лондона і Кембриджа вважають, що отримані ними висновки повинні спонукати органи охорони здоров'я проводити роз'яснювальну кампанію з приводу здорового способу життя серед більш молодих людей.

В ході дослідження автори вивчили 9 млн вимірів індексу маси тіла і ваги, які були взяті у більш ніж 2 млн дорослих жителів Великобританії в період з 1990 по 2016 роки. У людей у віці від 18 до 24 був найвищий ризик почати набирати зайву вагу або ожиріння протягом наступних десяти років життя. Молодий вік був найзначнішим фактором ризику збільшення зайвої ваги, в порівнянні з статтю, етнічним походженням, місцем проживання, соціально-економічним статусом. Молоді люди у віці від 18 до 24 вчетверо частіше набирали зайву вагу або ожиріння в наступні 10 років, ніж люди у віці від 65 до 74, пише medikforum з посиланням на The Daily Mail.

Вас також можуть зацікавити новини