У Британії розповсюджується новий штам коронавірусу / фото REUTERS

«Британська» мутація коронавірусу збільшує ймовірність передачі його серед домашнього оточення.

Читайте такожУ світі кількість хворих на коронавірус наближається до 81 мільйона

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко у Facebook.

Відео дня

«2020 рік однозначно був непростим, напруженим, але саме він згуртував нас у протистоянні пандемії коронавірусної хвороби. На жаль, пандемія не відступає», - заявив він.

«Рівні захворювання на COVID-19 ще досить високі, а нові властивості вірусу після «британської» мутації збільшують ймовірність передачі його саме серед домашнього оточення», - додав Ляшко.

Коронавірус: важливо знати кожному

  1. Симптоми коронавірусу по днях, перебіг хвороби
  2. Чи хворіють діти коронавірусом, які при цьому у них симптоми
  3. Яка температура тіла найчастіше при коронавірусі
  4. Симптоми  запалення легенів при коронавірусі
  5. Зник нюх - вірний симптом коронавірусу

Новий штам коронавірусу з Британії:

  • У грудні в Британії виявили новий штам коронавірусу, і в зв'язку з цим у Лондоні і на південному сході Англії запровадили жорсткі карантинні заходи. Пізніше стало відомо, що в Об'єднаному Королівстві виявлено ще один новий вид коронавірусу.
  • Багато країн припинили з Великою Британією авіасполучення.
  • У МОЗ закликали українців утриматися від поїздок до Великої Британії, Данії, Нідерландів і Австралії, де вже зафіксовано випадки циркуляції саме цього штаму коронавірусу.
  • 25 грудня керівник Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюге повідомив, що новий штам коронавірусу вже виявлено у восьми країнах Європи.
  • Вчені з Великої Британії прогнозують, що новий штам коронавірусу, названий VOC 202012/0, на 56% заразніший, ніж відомий раніше, що може викликати збільшення смертності.
  • Влада Японії з понеділка, 28 грудня, запроваджує заборону на в'їзд з усіх країн, щоб запобігти поширенню нового штаму коронавірусу. Заборона діятиме до кінця січня.