У Франції медиків зобов’язали вакцинуватися від коронавірусу \ фото REUTERS

У Франції набирає чинності обов’язкова вакцинація від коронавірусу для медиків.

Нещеплених медпрацівників у країні залишилось близько 300 тис. У разі відмови від щеплення їм погрожують відстороненням від роботи без виплати зарплат. Напередодні кількасот медиків прийшли протестувати під французький МОЗ. Кажуть, що не розуміють як ще вчора їх називали героями, а сьогодні викидають з роботи, передає ТСН.

Обовязкова вакцинація від коронавірусу

Тим часом у Британії медпрацівникам, людям, старшим 50-ти років, та іншим групам ризику офіційно рекомендували зробити третю дозу щеплення, оскільки  це допоможе виробити кращий імунітет перед зимовим сезоном. Єдине застереження – почекати хоча б півроку після другої дози. Третю, так звану бустерну дозу, вже місяць колять в Ізраїлі і планують в багатьох інших країнах. Між тим Всесвітня організація охорони здоров'я попросила країни відмовитись від третіх доз до кінця цього року.

Читайте такожВООЗ звинуватила багаті країни в "подовженні" пандемії COVID

У США федеральних службовців зобов'язали вакцинуватися від коронавірусу до 22 листопада. У вказівках для федеральних установ, які були опубліковані на федеральному сайті, адміністрація заявила, що всі відомства повинні діяти "оперативно, щоб їх співробітники були повністю вакциновані якомога швидше і не пізніше 22 листопада".