Ізраїль першим у світі почав робити своїм громадянам третє щеплення від коронавірусу \ фото REUTERS

В Ізраїлі від усіх громадян старших трьох років почали вимагати довідку про COVID-вакцинацію або негативний результат тесту на коронавірус для відвідування низки громадських місць.

Досі докази повної вакцинації, наявності антитіл чи негативного тесту повинні були пред'являти лише неповнолітні від 12 років і дорослі. Однак тепер ця вимога поширюється і на дітей у віці від трьох до 11 років.

Зокрема, так звані паспорти імунізації Green Pass необхідно пред'являти для відвідування ресторанів, кафе, музеїв, бібліотек, тренажерних залів і басейнів. Але для входу в магазини і торгові центри цей документ не потрібен.

Відео дня

Читайте такожВ Ізраїлі знищать 80 тисяч доз вакцини Pfizer за $1,8 мільйона

Тести для дітей фінансуватимуться державою, оскільки діти не мають права на вакцинацію, якщо їм не виповнилося п'ять років. До того ж, ця вікова група не вважається підданою значному ризику зараження COVID-19.

"Захворюваність зростає з кожним днем", - вказав директор медичного центру Ziv Салман Зарка парламентському комітету, попередивши, що наступні два тижні будуть "критичними", передає ТСН з посиланням на ВВС.

Коронавірус у Ізраїлі

З кінця червня в Ізраїлі спостерігається сплеск інфекцій, викликаних новим COVID-штамом "Дельта". У вівторок ізраїльське Міністерство охорони здоров'я повідомило про 7870 нових випадків коронавірусу, що трохи менше шестимісячного рекорду, зареєстрованого днем раніше (8752).

Ізраїль першим у світі почав робити своїм громадянам третє щеплення від коронавірусу. Пріоритет надали людям старше 50 років, медичним працівникам і пацієнтам з супутніми захворюваннями.

Додаткові вакцини отримали вже близько 1,1 млн людей. За словами ізраїльських експертів, бустерна вакцина виявилася на 86% ефективнішою в запобіганні зараженню COVID-19 для людей старше 60 років.