Розробка вакцини від коронавірусу ще йде / фото REUTERS

Керівники сфери охорони здоров'я США назвали ймовірні терміни старту масової вакцинації населення.

Їх думки наводить агентство Bloomberg.

Так, директор центрів з контролю і профілактики захворювань США Роберт Редфілд вважає, що щеплення буде доступне ближче до другої половини наступного року.

Відео дня

"Якщо ви запитаєте, коли вона буде доступною для американської громадськості, то ми розглядаємо в якості терміну кінець другого кварталу-третій квартал 2021 року", - заявив він на слуханнях в Сенаті.

Проте представник Міністерства охорони здоров'я та соціальних служб США Пол Манго назвав більш ранні терміни вакцинації.

За його словами, вакцинація американців відбудеться вже до кінця першого кварталу 2021 року. Він запевнив, що американська адміністрація розраховує отримати до кінця 2020 року 100 мільйонів доз ефективної вакцини для громадян похилого віку - найбільшої групи ризику в умовах поширення коронавірусу.

За його словами, якщо вакцина буде схвалена в жовтні, то в розпорядженні влади опиниться 20 мільйонів доз вакцини. Але він прогнозує, що, найімовірніше, вакцину схвалять в листопаді або грудні 2020 року. Він підкреслив, що "ніколи немає 100% гарантії" дотримання графіка.

При цьому американський інфекціоніст Ентоні Фаучі вважає, що американцям не варто чекати вакцини в широкому доступі раніше середини 2021 року.

Читайте такожBloomberg: Вакцини від коронавірусу можуть бути різними для людей різного віку

Розробка вакцин: що відомо станом на 16 вересня