Вакцинацію людей старше 65 років планують почати в квітні \ фото REUTERS

В Японії затримується вакцинація літніх людей, оскільки поставки препарату від компаній Pfizer і BioNTech на початку року будуть обмежені.

Читайте такожУ ВООЗ стурбовані ефективністю вакцин проти нових штамів коронавірусуПро це повідомив міністр адміністративної реформи Таро Коно, який відповідає за вакцинацію. 

Кампанія з вакцинації почалася в Японії минулого тижня, щеплення зробили першій групі медичних працівників. Вакцинацію людей старше 65 років (близько 36 млн осіб) планують почати в квітні, як і намічалося, але вона буде йти більш повільними темпами, повідомив міністр. За його словами, поставки вакцини "будуть дуже обмежені до квітня".

Відео дня

"Ми почнемо (вакцинацію літніх людей.— ред.) поступово і будемо повільно її розширювати", - сказав Таро Коно, виступаючи по телебаченню, передає kommersant.

Вакцина американської компанії Pfizer і німецької BioNTech поки єдина вакцина, схвалена для використання в Японії. 12 лютого країна отримала першу партію в 386,1 тис. доз, друга партія обсягом 450 тис. доз прибула напередодні. Всього цього року Японія розраховує отримати 144 млн доз вакцини.

Коронавірус в Японії

За даними Університету Джонса Хопкінса, в Японії зареєстровано майже 425 тис.тих, що заразилися коронавірусом. Одужали 398,6 тис. осіб, померли — 7,5 тис.

Новини по темі