Середземноморська дієта дає певний захист від хвороби Альцгеймера \ autogear.ru

Дієта, що містить велику кількість морепродуктів, овочів, фруктів і оливкової олії, може допомогти захиститися від хвороби Альцгеймера. Такого висновку дійшли німецькі вчені.

Читайте такожВчені знайшли генетичний зв'язок між коронавірусом та хворобою АльцгеймераНа основі сканів мозку понад 500 літніх людей дослідники з Німецького центру нейродегенеративних захворювань в Бонні припустили, що середземноморська дієта дає певний захист від хвороби Альцгеймера. Це найбільш частий різновид старечого недоумства. Хвороба Альцгеймера невиліковна, у лікарів немає ніяких засобів зупинити цю недугу або хоча б уповільнити її прогресування. Всі наявні ліки спрямовані лише на пом'якшення симптомів на зразок підвищеної тривожності та депресій. Ось чому так важливо дізнатися причини розвитку цієї хвороби і способи захисту від неї, тим більше, що кількість пацієнтів з хворобою Альцгеймера в світі постійно зростає через збільшення середньої тривалості життя, передає medikforum.

І ось скани кількох сотень літніх людей показали, що ті з них, хто дотримувався середземноморської дієти, рідше стикалися зі скороченням розміру мозку. У них також рідше відзначався підвищений рівень небезпечних бета-амілоїдних і тау білків, які виявляють в мозку людей з хворобою Альцгеймера. Результати цього дослідження опубліковані в медичному журналі Neurology. Вони показують, що даний різновид харчування здатний запобігти зниженню когнітивних функцій.

Відео дня

Середземноморська дієта корисна для людей будь-якого віку, але особливу цінність вона становить саме для літніх, у кого ризик зіткнутися з хворобою Альцгеймера особливо високий. Це захворювання крім страждань для самої жертви приносить величезні проблеми і випробування для тих, хто за нею доглядає. На пізніх стадіях хвороби Альцгеймера родичі не можуть залишити пацієнта одного ні на хвилину, він потребує постійного цілодобового догляду. Практика показує, що люди, які доглядають за пацієнтами з хворобою Альцгеймера, в десятки разів частіше страждають від депресій і суїцидальних думок.

Вас також можуть зацікавити новини