Оливкова олія допомагає запобігти раку \ fithere.ru

Половина столової ложки оливкової олії в день зменшує ризик смерті від раку і хвороб серця. Це стало ще одним підтвердженням величезної користі середземноморської дієти.

Зокрема, експерти Гарвардської школи громадської охорони здоров'я дійшли висновку, що трохи більше половини столової ложки оливкової олії щодня знижує ризик смерті від хвороб серця і раку, пише medikforum.

Дослідження за участю понад 90 тис. осіб показало, що сама по собі оливкова олія зменшує ризик передчасної смерті. Учасників дослідження опитували з приводу їхнього харчування кожні 4 роки, включаючи і використання цієї олії в якості заправки для салатів, добавок в їжу або хліб, застосування для випічки або смаження. За добровольцями стежили 28 років, і за даний період померли 36 856 осіб. 

Відео дня

Читайте такожВчені з'ясували, що середземноморська дієта допоможе протистояти деменції

Виявилося, що люди, які вживали більше половини столової ложки оливкової олії в день, на 19% рідше вмирали з будь-якої причини, в порівнянні з тими, хто рідко використовував оливкову олію, або не користувався нею взагалі. У цій групі ймовірність смерті від серцево-судинних захворювань була на 19% нижчою, а ризик смерті від раку - на 17% нижчим.

Найзначнішою перевагою оливкової олії може бути те, що люди використовують її замість жирних продуктів на зразок вершкового масла і майонезу. А це скорочує рівень "поганого" холестерину.

Оливкова олія є частиною середземноморської дієти, яку активно вживають в Італії, Іспанії, Франції та Греції. Місцеві жителі вживають овочі, фрукти, рибу, горіхи і злаки, а також активно використовують і оливкову олію. За рахунок цього вони, в цілому, є більш здоровими і живуть довше, ніж мешканці інших європейських країн. 

Вас також можуть зацікавити новини: