Вчені з'ясували, чи ефективна третя доза вакцини від Sinovac від штаму "Дельта" / фото REUTERS

Вчені провели дослідження щодо необхідності бустерної дози COVID-вакцини Sinovac. За їх даними, третя доза збільшує ефективність антитіл від штаму "Дельта" більш ніж у 2,5 раза

Про це пише Reuters.

За даними вчених, через чотири тижні після бустерної дози Sinovac ефективність антитіл проти штаму "Дельта" збільшується більш ніж у 2,5 раза в порівнянні з другою дозою через такий же проміжок часу.

Відео дня

У дослідженні брали участь зразки від 66 учасників, у тому числі 38 добровольців, які отримали дві або три дози вакцини.

Читайте такожУ США третю дозу вакцини Pfizer можуть схвалити вже до 20 вересняВідзначається, що попередні дослідження показали, що COVID-вакцина Sinovac ефективна:

  • на 65,9% - проти симптоматичного перебігу COVID-19;
  • на 87,5% - у запобіганні госпіталізації;
  • на 90,3% - у запобіганні переведенню в реанімацію;
  • на 86,3% - проти смерті від ускладнень.

Раніше дослідники з Центру по контролю і профілактиці захворювань Гуанчжоу виявили, що два щеплення вакцини забезпечують ефективність 59% проти COVID-19, викликаного варіантом Delta, і 70,2% при помірному перебігу хвороби.

Вакцинація від COVID-19 в Україні

Кампанія з вакцинації в Україні розпочалася ще 24 лютого. Щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленої в Індії в Інституті сироватки крові (Serum Institute); CoronaVac, розробленої китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech; вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech; вакциною AstraZeneca-SKBio, яка виробляється в Південній Кореї, і Spikevax американської компанії Moderna.

За даними Міністерства охорони здоров'я, станом на 10 серпня, Україна отримала понад 5 мільйонів доз вакцини CoronaVac від китайської компанії.

Станом на 6 вересня, з початку прищеплювальної кампанії щеплено 5581418 осіб, з них отримали одну дозу - 5581416 осіб повністю імунізовані та отримали дві дози - 4208085 осіб, з них двоє отримали одну дозу за кордоном. Всього проведено 9789501 щеплення.