В ЄС поки не бачать необхідності в бустерному щепленні від коронавірусу \ фото REUTERS

Агентство Євосоюзу з інфекційних захворювань в даний час не бачить гострої необхідності в щепленні третьою дозою від коронавірусу.

Про це йдеться в заяві агентства. "Немає гострої необхідності у бустер-щепленні (повторній дозі для посилення імунітету.- ред.) проти коронавірусу на основі поточних даних", - зазначається у заяві.

Читайте такожВООЗ закликає країни не щеплювати населення третіми дозами COVID-вакцин

Відео дня

Наразі пріоритетом є продовження вакцинації людей у різних країнах світу, адже майже третина дорослих віком старше 18 років в ЄС та ЄЕЗ все ще не повністю вакциновані, передає ТСН з посиланням на Politico.

Перед цим Всесвітня організація охорони здоров'я закликала багаті країни не проводити бустерні щеплення, а поділитися вакцинами з бідними країнами, в яких переважна більшість населення ще не отримала жодного щеплення від коронавірусу.

При цьому США планують щеплювати людей третьою дозою, незважаючи на те, що урядові наукові агентства не рекомендували це робити. Угорщина та Ізраїль вже пропонують треті дози дорослим. Більшість країн ЄС налаштовані дозволити бустер-щеплення літнім людям та особам з імунодефіцитом, як рекомендує Європейський центр з профілактики та контролю захворюваності.

Вас також можуть зацікавити новини