Зігрівання ніг здатне поліпшити якість сну / фото ua.depositphotos.com

Науковці з'ясували, що серед безлічі способів поліпшити сон є один дуже легкий - зігріти ноги.

За даними Національного фонду сну у Вірджинії, дослідження показали, що люди, які лягали спати в шкарпетках або використовували інші методи зігрівання ніг, засинали швидше і спали довше, пише Fox News.

Доктор Біцюань Луо, науковець-біомедик з Сан-Франциско, розповіла, чому зігрівання ніг допомагає поліпшити якість сну. "Зігрівання ніг може мати позитивний вплив на сон через ефект зниження температури тіла та розслаблення", - сказала вона.

Відео дня

За словами Луо, внутрішня температура тіла відіграє вирішальну роль у регулюванні циклу сну і неспання. "Коли ми спимо, наша внутрішня температура природним чином падає в рамках нашого циркадного ритму", - пояснила фахівець.

"Це зниження починається з початку засинання і досягає найнижчої точки рано вранці. Зниження внутрішньої температури тіла допомагає організму заснути і зберегти сон", - розповіла Лоу.

Зігрівання ніг за допомогою грілки, прийняття теплої ванни, використання ванночки для ніг або носіння теплих шкарпеток, може розширити кровоносні судини в ногах, змушуючи їх розширюватися і утримувати більше крові, пояснила Луо. "Це розширення дозволяє крові більше текти з інших частин тіла до ніг. В результаті воно може допомогти розсіяти тепло і знизити внутрішню температуру тіла", - пояснила лікар.

За словами біомедика, відчуття тепла в ногах може заспокоїти і розслабити, полегшуючи засинання.

Спеціаліст зазначила, що це може допомогти людям з поганим кровообігом. "У таких випадках легке зігрівання ніг може принести полегшення за рахунок збільшення припливу крові і полегшення дискомфорту, що ще більше допоможе їм заснути", - зазначила лікар.

Хоча зігрівання ніг сприяє кращому сну, лікар зазначила, що індивідуальні переваги різняться - те, що підходить одній людині, може не підійти іншій.

Для тих, хто вирішив спробувати зігріти ноги перед сном, Луо підкреслила важливість запобігання дискомфорту або травмам від перегріву. Вона зазначила, що у літніх людей знижене сприйняття тепла, що робить їх уразливими до травм від перегріву.

"Зігрівання ніг перед сном може бути корисною порадою для потенційно кращого сну, але ефективність цього підходу може варіюватися від людини до людини, тому важливо звертати увагу на власний комфорт і переваги під час сну", - рекомендувала лікар.

Інші дослідження про сон

Вчені з'ясували, що денний сон після важкої безсонної ночі допомагає привести в норму гормональний фон і значно поліпшити самопочуття людини.

Вас також можуть зацікавити новини: