Експерти назвали головну звичку довгожителів / фото ua.depositphotos.com

Неможливо точно знати, як довго людина проживе, але дослідження показують, що насправді ми можемо багато чого зробити, щоб значно збільшити шанси на довге і здорове життя.

На думку експертів з довголіття, серед багатьох звичок, які продовжують життя, є ознака того, що хтось проживе довге і здорове життя, пише Parade. Одне поширене помилкове уявлення про довголіття полягає в тому, що воно визначається генетикою. Доктор Еліза Ейферт Фріман пояснила, що гени відіграють невелику роль у тривалості життя - лише близько 25%. "Більш значущі фактори включають наше середовище та спосіб життя", - сказала вона.

Є один фактор, який особливо важливий..., коли мова йде про довголіття: наявність соціальних зв'язків. "Десятки досліджень довели, що соціальні зв'язки можуть прямо або побічно впливати на тривалість життя", - пояснила фахівець.

Відео дня

Фріман розповіла, що у людей з більш широкими соціальними зв'язками ймовірність передчасної смерті на 45% нижча, ніж у людей, у яких їх немає. "Люди, які мають більшу соціальну підтримку мають краще психічне здоров'я, серцево-судинну систему, імунологічне функціонування, когнітивні здібності, стійкість, задоволеність життям, реакцію на стрес", - ділиться вона.

"Ми також знаємо, що протилежність соціальних зв'язків - самотність і ізоляція - шкідлива для нашого довголіття", - зазначила фахівець з довголіття і додала, що відсутність соціальних зв'язків підвищує шанси смертності на 91%.

Інші ознаки того, що ви доживете до 100 років

Окрім соціальних стосунків, є й інші ознаки того, що ви, ймовірно, проживете довге і здорове життя. Американський фахівець з геронтології Джон П. Уолш, зазначив, що довгожителі не курять.

Якщо ви рухаєтесь протягом дня, то це ще одна спільна звичка, яку ви маєте з людьми, які дожили до 100 років. Ходьба, підйом по сходах і фізична робота - все це способи цілеспрямовано внести рух в свій день.

Звичайно, дієта теж важлива. "Зокрема, люди, які хочуть збільшити свої шанси на довге життя, повинні щодня отримувати рекомендовану кількість овочів, фруктів, цільнозернових продуктів, горіхів, поліненасичених жирних кислот і жирних кислот омега-3, обмежуючи при цьому червоне і оброблене м'ясо, напої з додаванням цукор, трансжири і натрій", - зазначила доктор Фріман. 

Інші новини про довголіття

106-річна мешканка Австралії Кеті Макрей дала чотири поради, як прожити довге насичене і щасливе життя. Жінка не думає, що взагалі існує якийсь особливий секрет, що пояснює її довголіття. Але в першу чергу вона завжди радить людям жити повним життям, як сама це робила і продовжує робити.

Вас також можуть зацікавити новини: