Вчені розповіли, скільки тисяч кроків потрібно проходити в день / фото ua.depositphotos.com

Нове дослідження виявило оптимальний темп ходьби, а також ідеальну кількість кроків, яка приносить найбільшу користь.

Науковці заявили, що безперечно мета проходити 10 тис. кроків є дуже хорошою, але щоб домогтися користі, насправді не потрібно так багато ходити, пише Eatthis. Дослідження показало, що 8000 кроків - це нова магічна кількість щоденних кроків, яка продовжить життя.

Вчені провели метааналіз даних 12 міжнародних досліджень, що охопили понад 110 тис. учасників. Провідний автор дослідження Франсиско Б.Ортега, професор кафедри фізичного виховання і спорту Університету Гранади пояснив: "Багато людей думають, що для користі для здоров'я треба проходити близько 10 тис. кроків в день, але це твердження не мало ніякої наукової бази. Ми вперше показали, що чим більше кроків ви робите, тим краще, і що не існує надмірної кількості кроків".

Відео дня

Це дослідження дало перші наукові докази того, що кількість щоденних кроків може знизити ризик ранньої смертності. Середня довжина кроку становить близько 30 дюймів для чоловіків і 26 дюймів для жінок, тому проходження 8000 кроків на день відповідає приблизно чотирьом милям. Крім того, дослідження показало, що ходьба в швидкому темпі пов'язана зі зниженням ризику ранньої смерті, незалежно від того, скільки кроків людина проходить в день.

"Дослідження дає людям чіткі і легко вимірювані цілі", - зазначила Есме Баккер, один з провідних авторів дослідження з Університету Гранади. Вона зазначила, що рахувати їх стало набагато простіше, оскільки "в наші дні у більшості людей є смартфон або розумні годинники".

Хотьба для здоров'я

Суперечки про те, скільки кроків потрібно проходити за день, щоб була користь для здоров'я ведуться вже давно. Багато людей сходяться на кількості в 10 тис. Так, журналістка видання Independent Челсі Рітшель розповіла, як дала новорічну обіцянку щодня проходити 10 тис. кроків, і що з цього вийшло.

Вас також можуть зацікавити новини: