За три дні війни війська РФ вбили 198 українців, поранено 1115 громадян / фото REUTERS

Станом на 26 лютого від рук російських загарбників загинули 198 українців, із них троє дітей, поранення отримали 1115 людей, із яких 33 – неповнолітні.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Також російські окупанти обстрілюють авто "швидкої допомоги", грубо порушуючи норми міжнародного гуманітарного права.

Відео дня

Разом з тим, за його словами, медична система продовжує працювати, а МОЗ докладає всіх зусиль, щоб лікарні були забезпечені всім необхідним.

"Неймовірно пишаюсь нашими медиками! Ви нарівні із військовими, силовиками та рятувальниками неймовірно тримаєте удар! Жодна лікарня не зачинилась, всі працюють і надають медичну допомогу. Ніхто не злякався, і всі мужньо дивимось в очі ворогу. Ми на своїй землі! Ми боронимо свої сім’ї! Кожен на своєму місці, як вміє!", – заявив міністр охорони здоров’я.

Ляшко також розповів, що минулої ночі у Херсоні в одному з пологових будинків, в облаштованому бомбосховищі під звуки вибухів народились два хлопчики.

Окремо очільник МОЗ підкреслив, що кожен пацієнт, незалежно від причини госпіталізації, має отримати допомогу. До прикладу, якщо йдеться про пацієнтів із COVID-19 у палатах інтенсивної терапії, то держава робить все можливе, щоб вони були забезпечені киснем: домовляється із перевізниками та забезпечує логістику.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 26 лютого, радник глави МВС Вадим Денисенко заявив, що російські війська лише за останню добу обстріляли щонайменше 40 цивільних об'єктів інфраструктури.