Невідома особа підкинула гранату на подвір’я вночі / фото ГУ НП в Рівненській області

У Рівному сьогодні близько 4 години ранку на подвір’ї будинку колишнього посадовця та депутата Володимира Рабинюка вибухнула граната.  

Як повідомив кореспонденту УНІАН керівник відділу комунікації Головного управління Нацполіції у Рівненській області Антон Крук, наразі на подвір’ї будинку працює слідчо-оперативна група.

Вибухом частково пошкоджено фасад будинку, вікно та вхідні двері / фото ГУ НП в Рівненській області

З’ясовано, що невідома особа кинула вибуховий предмет на подвір’я будинку, що належить 55-річному рівнянину, приватному підприємцю. У будинку проживає його донька, яка на момент злочину була в оселі сама і не постраждала. Вона й сповістила поліцію.

Відео дня

Крім того, внаслідок вибуху спрацювала сигналізація і на місце події прибула поліція охорони. Встановлено, що вибух частково пошкодив фасад будинку, вікно та вхідні двері.

Наразі колишній чиновник займається підприємництвом / фото ГУ НП в Рівненській області

У Рівному зафіксовано вже не один випадок підкидання гранат у двори городян. За словами Крука, це змушує поліцію посилити комплекс превентивних та профілактичних заходів.

«Відтак поліція Рівненщини проаналізує більш глибше діяльність людей певних соціальних прошарків, які можуть бути дотичними до таких ситуацій», - зазначив Крук.

Відомо, що у 90-х роках Рабинюк очолював відділ торгівлі Рівненського міськвиконкому. У 2000-х роках був депутатом Рівненської міської ради. Є співвласником речового ринку. Останнім часом у місті активно поширюються чутки, що на місці ринку його власники планують спорудити багатоповерхівки.