Мешканці сусіднього будинку жаліються на тріщини в стінах після вибуху / фото facebook.com/KARS.Kyiv

У будинку, який знаходиться по сусідству з постраждалою від вибуху багатоповерхівкою на вулиці Соломії Крушельницької, мешканці помітили тріщини на стінах.

Про це написала мешканка Тетяна Кудрявченко на сторінці в Facebook.

Читайте такожВибух на Позняках: стало відомо, коли розберуть завали й завершувати обстеження будинку

Відео дня

"Щойно спілкувалася з мешканцями свого будинку на Григоренко 41, який 21-го червня теж постраждав від вибуху в сусідньому на Крушельницької. Звичайно, на перший погляд збитки невеликі - вибиті стекла, рами, у декого в квартирах незначні обвали. Але, на другому і на третьому (моєму) поверсі виявлені тріщини в стінах. Вище я особисто не піднімалася поки. Раніше тріщин не було", - написала вона.

За її словами, також повело шахту ліфта, їздити на ньому стало небезпечно, але мешканці поки що не отримали ніяких документів від експертів про стан будинку.

"Сьогодні виявили, що підвал, в якому знаходиться доступ до всіх комунікацій і газу в будинку, був відкритий. Його нібито не закрили після перевірки", - написала жінка.

false

Мешканці також знімають на відео пошкодження від вибуху у сусідньому будинку і вказують, що київська влада, не надавши результатів експертизи, вже дозволила повертатися у свої квартири.

Мешканці написали заяву до КМДА з вимогою повного обстеження будинку і надання результатів експертизи.

"На даний момент я проживаю в будинку на проспекті П.Григоренка 41. Це будинок по сусідству з яким вчора стався вибух. Вибух був дуже сильний. В цей час я перебував з дитиною вдома і знаю, що кажу. Будинок трясло, у сусідів повилітали шибки, кажуть в під'їзді з'явилися тріщини, позлітала плитка, ліфт не працює. Є підозри на те, що можуть бути проблеми з шахтою ліфта. З будинку на Крушельницької 1/5 завалилася стіна на 7 поверх нашого будинку. Сьогодні (22 червня - ред.) в будинок дозволили заселятися. Не надавши жодних документів про те, що була проведена експертна оцінка стану будівлі! Шановний мер Віталій Кличко обіцяв, що завтра тобто 22.06.2020 буде експертна оцінка на цьому все закінчилося", - пише у Facebook інший мешканець Андрій Максимов.

Як повідомляв УНІАН, вранці 21 червня у Києві в 10-поверховому житловому будинку за адресою: вул. Соломії Крушельницької, 1/5 стався вибух, за попередніми даними, газоповітряної суміші без подальшого горіння. Внаслідок вибуху сталося руйнування п’ятого, шостого, сьомого та восьмого поверхів будинку.

З початку проведення робіт рятувальники витягли з-під завалів тіла п'яти чоловік: двох жінок 1943 і 1974 р.н. і трьох чоловіків 1991, 1967, 1976 р.н.

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв повідомив, що висновок щодо безпечності проживання в уцілілих квартирах нададуть ескперти, які зараз працюють в будинку.