В Харкові напали на журналістів / Скріншот з відео

У Харкові чоловік скоїв напад журналістів, що висвітлювали трагічне самогубство жінки з дитиною. Нападник побив оператора телеканалу АТН, пошкодив авто журналістів, а також кидав у співробітників ЗМІ каміння.

Читайте такожУ Харкові затримали підлітка, який повідомив про «замінування» школи

Як повідомив у Facebook голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, інцидент стався вранці 14 липня. Знімальні групи каналу «АТН», медіагрупи «Об’єктив», 112 каналу працювали на місці трагедії, де на них напав родич загиблої.

У коментарі НСЖУ редактор новин «АТН» Наталія Діденко розповіла: спершу чоловік накинувся на оператора медіагрупи «Об’єктив» Євгена Шинкаренко, ударив його в обличчя і пошкодив камеру. Потім почав погрожувати журналістці «АТН» Христині Асиці та оператору Владиславові Самойлову, кидати каміння. Оператор побіг до машини, але чоловік почав наздоганяти, трощити автівку, зламав дві ручки, двірник на задньому склі, крило і фару.

«Журналісти викликали поліцію, але у правоохоронців позиція відразу була така, що це ми ледь не провокували напад, бо, мовляв, хочемо на трагедії заробляти. Вони не затримали нападника і навіть не забрали штатив від камери, який оператор загубив, тікаючи», - розповідає Діденко

Втім, канал звернувся до керівництва місцевої поліції, після чого було відкрито провадження. Постраждалих медійників викликали до райвідділу писати заяви. За інформацією правоохоронців, слідчим Новобаварського відділу поліції міста Харкова відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (крадіжка) та за ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів)Кримінального кодексу України.

На каналі АТН наголошують, що журналісти жодним чином не втручалися у приватну власність, нікого не провокували і не ставили питань. Чоловік неадекватно відреагував просто на те, що на вулиці з’явилися працівники ЗМІ.

Нагадаємо, у Харкові жінка задушила 10-річного сина і наклала на себе руки. Трагедія сталася 13 липня близько 20:10 в одному з будинків по провулку Тбіліському.

У поліції з'ясували, що останні півроку у харків'янки були фінансові проблеми, вона брала кредити і не могла їх самостійно повернути, тому перебувала в депресивному стані.

Пізніше було оприлюднено її передсмертну записку.