Для потерпілих на виробництві та членам їхніх родин фонд направив 2,813 млрд гривень / УНІАН

З початку поточного року Фонд соціального страхування (ФСС) України, з метою забезпечення соціального захисту, компенсації втраченого заробітку, надання фінансової та медичної допомоги, профінансував виплати на загальну суму 7,435 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба ФСС.

Зокрема, на фінансування щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їхніх родин фонд направив 2,813 млрд гривень. Для здійснення перерахунку цих виплат на 11% за період з березня цього року, фондом додатково направлено 76,9 млн грн.

Відео дня

Читайте такожНБУ запропонував Нацкомфінпослуг впровадити заходи для підтримки страховиків в умовах карантину

«Кошти для здійснення збільшених виплат отримали всі обласні управління, проіндексовані допомоги виплачені 205,2 тис. осіб. Також у розмірі 100% необхідних витрат ФСС профінансував одноразові страхові виплати, надання медико-соціальних послуг та реабілітаційного лікування», - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що для надання матеріального забезпечення осіб, що працюють, зокрема, допомоги по тимчасовій непрацездатності та допомоги по вагітності та пологах, ФСС направив 4,375 млрд грн. На сьогодні, зокрема, профінансовані заяви-розрахунки, подані роботодавцями по 20 березня.

Крім того, за інформацією прес-служби, витрати по листах непрацездатності здійснені зі збільшенням стандартних термінів фінансування на 11 робочих днів через менший за прогнозованого рівень надходжень ЄСВ і недостатності резерву коштів в бюджеті фонду на 2019 і 2020 роки.

Як повідомляв УНІАН, Фонд соціального страхування у першому кварталі 2020 року отримав лікарняних на 2,7 млрд гривень.

Кабінет міністрів України збільшив бюджет Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на 500 млн грн для допомоги громадянам, які залишилися без роботи під час карантину.