Глобальний перестрахувальний капітал значно скоротився / фото: Flickr

З кінця 2019 року до кінця першого кварталу 2020 року глобальний перестрахувальний капітал скоротився на 6% і склав 590 млрд доларів.

Читайте такожУ Фонді соцстрахування розповіли, скільки українців отримали компенсацію за втрачений через карантин заробіток

Про це повідомляє «Форіншурер», посилаючись на дані страхового та перестрахового брокера Aon. Скорочення обумовлено падінням ринку традиційного перестрахування на 6% і падінням альтернативного капіталу на 4%.

Відео дня

У звіті про стан ринку перестрахування йдеться про скорочення загального перестрахового капіталу на $35 млрд. на кінець першого кварталу 2020 року, коли традиційний капітал завершить квартал з преміями на $499 млрд., а альтернативний перестрахувальний капітал – $91 млрд.

У той час як традиційні перестраховики спостерігали вплив COVID-19, які вплинули на результати капіталу в кінці першого кварталу, альтернативний капітал "заморожений" на $15 млрд.

Загальний глобальний перестрахувальний капітал на кінець 2019 року становив 625 млрд доларів, що було обумовлено сильним зростанням традиційного капіталу після падіння у 2018 році.

 Всередині року пролонгації договорів були в основному доступні для страховиків, хоча з різними результатами, зумовленими тимчасовими рамками, структурою та обмеженнями ємності в пікових зонах.

Попит на перестрахувальний захист залишався досить стабільним, оскільки було знято низку пов'язаних з урядом прикриттів, що було компенсовано деякими основними гравцями, які прагнуть забезпечити додаткові ємності, аби застрахувати можливі збитки від сезону ураганів.

Проте, страховики змогли забезпечити необхідний ліміт з урахуванням вже заявлених претензій, пов'язаних з COVID-19, майбутньої невизначеності щодо макроекономічних тенденцій і впливу на обсяг премій пандемії в довгостроковій перспективі.

Раніше повідомлялося, що Фонд соцстраху виплатив 2,6 мільйона гривень на лікарняні по ізоляції від COVID-19.