Компанія 'ІНГО' застрахувала будівництво моста в Кременчуці на понад 5 мільярдів

На Полтавщині страхова компанія "ІНГО" застрахувала будівництво моста в Кременчуці й об’їзну ділянку дороги Н-08 поблизу міста на суму 5,4 млрд грн.

Зазначається, що Кременчуцький міст застрахували одразу дві страхові компанії, "ІНГО" забезпечує 60% покриття, це поширена практика для великих об'єктів.

Загальна страхова сума Кременчуцького мостового переходу й ділянки дороги складає 9,05 мільярда гривень. Договором покриваються будівельно-монтажні роботи, обладнання і відповідальність перед третіми особами.

Відео дня

Експерт компанії "ІНГО" Олександр Плутаєв назвав цю угоду претендентом на звання "договору року". "Хоч ми і маємо у своєму портфелі договори страхування з реконструкції автодоріг, що можуть включати роботи на невеликих мостових переходах, проте страхування будівництва такого масштабу – це вперше для ІНГО", – наголосив він.

Страхувальник - турецька будкомпанія Dogus Insaat Ve Ticaret A.S., яка в Україні виконала кілька проектів - термінал D в аеропорту "Бориспіль" і Дарницький міст у Києві.

Віце-президент Dogus Insaat Серкан Мисирлиоглу пояснив співпрацю з ІНГО: компанія має достатній рівень експертизи в роботі з ризиками такого масштабу. "У них організоване надійне перестрахування і зрештою ми впевнені, що можемо покладатися на досвідчених спеціалістів страховика та його партнерів", - зазначив він. Також Dogus застрахувала свою відповідальність як роботодавця на страхову суму майже 67 млн грн. 

Кременчуцький міст вже почали будувати, компанія Dogus завезла обладнання, облаштувала будмайданчик і спорудила бетонний завод. Масштабне будівництво стартує з 2022-го, звести споруду планують за три роки.

Компанія 'ІНГО' застрахувала будівництво моста в Кременчуці на понад 5 мільярдів

Наголошується, що міст у Кременчуці має загальнонаціональне значення. А в "Укравтодорі" цей проект називають показовим. Запланована протяжність мосту – 1,7 кілометра, він матиме чотири смуги руху. Споруда враховуватиме сучасні світові підходи до проектування і будівництва. 95% матеріалів, які використовуватимуть для конструкції, виробляються в Україні. 

Довідка. АТ "Страхова компанія "ІНГО" понад 25 років на ринку, з 2017-го основний акціонер компанії - українська бізнес-група DCH Олександра Ярославського. Компанія входить до переліку найбільших страхових організацій України за обсягом премій, величиною власних активів та сумами виплат страхових відшкодувань.

"ІНГО" має 29 ліцензій на різні види обов'язкового і добровільного страхування, надає страхові послуги корпоративним і роздрібним клієнтам. Компанія - повний член Моторного (транспортного) Страхового Бюро України, член Американської Торговельної Палати, Європейської Бізнес Асоціації та Міжнародної Торгової Палати.