Ілюстрація REUTERS

Фонд соціального страхування України (ФССУ) виплатить сім'ям померлих від коронавірусної інфекції COVID-19 медичних працівників за 1,5 мільйона гривень одноразової допомоги.

Читайте такожУ МОЗ назвали області, де можуть посилити карантин

Як повідомили в прес-службі ФССУ, для отримання одноразової страхової допомоги медичні працівники, яким буде встановлена інвалідність внаслідок захворювання COVID-19, а також члени сім'ї, батьки та утриманці, в разі смерті медичного працівника, мають подати до робочого органу Фонду соцстрахування відповідну заяву за місцем проживання.

Відео дня

"У разі смерті медичного працівника від COVID-19 внаслідок виконання професійних обов'язків, згідно з рішенням уряду, за кошти державного бюджету ФССУ здійснить виплату одноразової допомоги у 750-кратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня календарного року, що становить 1,576 мільйона гривень. Зазначені кошти будуть пропорційно розподілені між членами сім'ї, батьками та утриманцями", - сказано в повідомленні.

При цьому у фонді зазначили, що, у разі встановлення медичному працівнику інвалідності протягом одного календарного року після захворювання COVID-19 внаслідок виконання професійних обов'язків, медик повинен самостійно подати заяву до робочого органу Фонду соцстрахування за місцем свого проживання.

Так, за даними фонду, в залежності від встановленої групи інвалідності виплати складуть: 630,6 тисячі гривень (третя група інвалідності), 735,7 тисячі гривень (друга група) і 840,8 тисячі гривень (перша група).

"Виплата одноразової допомоги здійснюється Фондом соціального страхування України за кошти державного бюджету протягом місяця з моменту прийняття заяви", - підкреслили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня Кабінет міністрів України прийняв постанову про виділення Міністерству соціальної політики 2,279 мільярда гривень для надання фінансової допомоги Фонду соціального страхування з фонду по боротьбі з коронавірусною хворобою і її наслідками.

Станом на 21 червня в Україні від коронавірусної хвороби COVID-19 померли 43 медики.