фото ua.depositphotos.com

В Україні за рік суттєво зросли виплати за полісами добровільного медичного страхування.

Про це свідчать свіжі звіти від страхових компаній.

Зокрема, якщо у 2020 році для організації медичної допомоги застрахованим було сплачено понад 2,7 млрд грн, то за прогнозом цього року цифра збільшиться до 3,5 млрд грн.

Відео дня

Наприклад, страхова компанія "ІНГО" цього року вже сплатила за лікування своїх клієнтів понад 220 млн грн, що на 37% більше, ніж в аналогічний період минулого року.

Заступник голови правління компанії Сергій Майстренко зазначає, що головна причина такого зростання пов’язана зі збільшенням кількості застрахованих. Разом з тим покращується покриття страхових полісів, в результаті чого зростає обсяг зібраних премій. Так, за 9 місяців 2021 року продаж полісів добровільного медичного страхування (ДМС) "ІНГО" збільшився на 26,3%.

Водночас, за словами експерта компанії, позитивна динаміка на ринку медичного страхування в Україні спостерігалася ще до пандемії, а коронавірус лише посилив її, створивши ще більшу потребу в якісній медичній допомозі.

"Ми забезпечуємо цю потребу. Статистика продажу полісів добровільного медичного страхування показує, що довіра до нього зростає. Зараз все більше наших клієнтів обирають розширене покриття, яке дає більше можливостей", – прокоментував Майстренко.

Водночас, за його словами, цього року застраховані особи стали частіше звертатися по медичні послуги, що в свою чергу сприяло зростанню показників виплат. Також серед опосередкованих причин називають інфляцію.

Довідка УНІАН: Добровільне медичне страхування (ДМС) є сучасним та ефективним засобом планування витрат на медичне обслуговування, що гарантує отримання медичної допомоги та повну або часткову компенсацію витрат на медикаменти за рахунок страхової компанії.

АТ "Страхова компанія "ІНГО" має 29 ліцензій на різні види обов'язкового і добровільного страхування, надає страхові послуги корпоративним і роздрібним клієнтам. "ІНГО" є повним членом Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ), членом Американської торговельної палати (АСС), Європейської бізнес асоціації (EBA) та Міжнародної торгової палати (ICC). 15 листопада 2021 року рейтингове агентство "IBI-Рейтинг" підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг АТ СК "ІНГО" за національною рейтинговою шкалою на рівні uaАА, прогноз "у розвитку".